Website maken met WordPress

Website maken met WordPress

Website maken met WordPress woensdag van 14:00 – 16:00 uur
oktober t/m maart/april
teamleider: Leo Wethly

Informatie vragen kan bij cursusleider Leo Wethly, via e-mail: leo@doenvenray.nl of via telefoon 0478 580789
Aanmelden voor deze activiteit doet u via het inschrijfformulier

Wilt u een mooie persoonlijke website maken? Of een weblog?
Misschien een website voor uw club of vereniging bouwen of up to date houden?
Een website over uw hobby of een reisverslag met mooie foto’s en video’s ?
Welnu, met WordPress is dit allemaal mogelijk!

WordPress is een gratis programma waarmee men online snel en gemakkelijk een prachtige website of weblog kan maken. Door de mooie thema’s, dit zijn lay-out sjablonen, komt de website ook goed in beeld op een tablet of smartphone / iPhone. Een website bouwen is door het gebruik van WordPress niet moeilijk en kan ook zonder kennis van html of programmeren. Wie goed overweg kan met Windows en internet, uit de voeten kan met een tekstverwerker (Word), kan ook leren werken met WordPress.

Men kan met WordPress zelfs geheel gratis een website maken, maar voor een relatief klein bedrag zijn er veel meer mogelijkheden. Vanaf  ongeveer € 30,– per jaar heeft u al een domeinnaam en webhosting bij Vimexx.nl , een goede provider met een goede helpdesk.
Dat is ook de reden waarom de workshopcursus in principe is gebaseerd op een betaald domein incl. webhosting. Klik voor de mogelijkheden van WordPress op onderstaande link naar mooie WordPress-websites: https://www.lwethly.nl/portfolio/

 • Aanmelden voor de workshop/cursus waarvan de start wegens Corona is opgeschort, kan via het inschrijfformulier 
 • De workshop/cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten op woensdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur
 • We willen een “Corona-veilige” cursus, dus:
  • zijn in ons gebouw zijn alle mogelijke maatregelen genomen  die in het kader van Corona nodig zijn zoals ventilatie, looproutes, ontsmettingsmateriaal, aanwezigheidsregistratie;
  • een verdere verslechtering van de Coronacrisis kan roet in het eten gooien, maar we hopen uiteraard dat die uitblijft. DOEN! volgt alle ontwikkelingen op de voet en overlegt hierover voortdurend met deskundige instanties.
  • we werken met kleine groepen (max. 5 á 6 cursisten)
  • neem bij voorkeur uw eigen laptop mee, dat is handig en gezien Corona wel zo veilig 😉 
   heeft u geen laptop, dan kunt u een van onze desktop pc’s gebruiken.
 • Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden er mogelijk meerdere cursusgroepen gemaakt. In dat geval heeft bijv. de ene groep les in de even weken en een andere groep in de oneven weken.
 • Zijn er méér aanmeldingen dan er plaatsen in een cursusgroep zijn, dan geldt de volgorde van aanmelding op basis van datum/tijd ontvangst van de aanmelding.
 • Deelname kost € 40,–
 • Deelnemers moeten goed kunnen omgaan met Windows (incl. bestandsbeheer), internet en tekstverwerken. Ervaring met foto bewerken is handig, maar niet noodzakelijk.