Tekenen & schilderen

Diverse activiteiten zijn te doen binnen de categorie ‘Tekenen & Schilderen’.
Hieronder is meer te lezen over de activiteiten.

schilderen - Met verve

Met de techniek ‘nat in nat’ worden er realistisch schilderijen gemaakt van landschappen en stillevens. Moderne creaties of portretschilderen zijn ook categorieen waarin geschilderd wordt.  Binnen deze activiteit wordt er geschilderd met olieverf en acrylverf. Er wordt voornamelijk gewerkt met doek, maar soms wordt er ook op paneel of hout gewerkt. Alle leden leren eerst de basistechnieken en de activiteit heeft als uitgangspunt dat iedereen schildert wat ze zelf mooi vinden. 

Schilderen - Terpentijn

Zelfstandig schilderen, naar eigen kunnen en interesse. Verschillend van abstract tot realistisch, met tips en tricks van groepsgenoten. Verven met acrylverf of verf op waterbasis heeft hier de voorkeur. Af en toe wordt er gebruik gemaakt van inkt of pastelkrijt. 

Pasteltekenen

Aan de hand van voorbeelden wordt er, door alle mogelijkheden van pastelkrijt, gewerkt aan mooie kunstwerken. Advies geven en krijgen, een uitstapje maken naar een andere techniek en plezier en ontspanning komen allemaal aan bod binnen de activiteit pasteltekenen. 

 

schilderen - het penseeltje

Binnen deze activiteit wordt er gewerkt met acryl, aquarel en olieverf. De groep is al sinds 2015 actief en hebben veel ervaring opgedaan in de schilderkunst. Er wordt serieus gewerkt om de kunst van het schilderen goed onder de knie te krijgen het plezier van creatief bezig zijn staat voorop. Als ervaren of als beginnende schilder is er een mogelijkheid om aan te sluiten bij deze groep.

 

Aquarelleren - de kwasten

Van beginners tot (ver) gevorderden, iedereen stimuleert elkaar om iets moois op papier te zetten. Met zowel aquarel en acryl ontplooi je je eigen artistieke talenten. In het voorjaar wordt er in de buitenlucht gewerkt. Het schildersblok op de knieën, water in de omgeving, penselen en verf binnen handbereik en genietend van de zon beoefen jij je hobby uit.

Mandalatekenen

De cirkel die oneindig is, een gevoel van veiligheid geeft en waarbij alles mogelijk is. Mandalatekenen brengt rust en werkt als wegwijzer naar je innerlijke zelf. Bewust, berekend of intuïtief wordt er gewerkt aan de mooiste tekeningen. Ervaring is er niet voor nodig, mandalatekenen is voor iedereen.

Agenda

Schilderen 'Met Verve' - maandag van 13.00 tot 16.00

Periode: september t/m mei

Schilderen 'Het Penseeltje' - maandag van 13.00 tot 16.00 uur

Periode: september t/m juni

Schilderen 'Terpentijn' - maandag van 19.00 tot 22.00

Periode: september t/m april

Aquarelleren 'De Kwasten' - dinsdag van 13.00 tot 16.00

Periode: september t/m april

Pasteltekenen - dinsdag van 13.00 tot 16.00

Periode: september t/m mei

Pasteltekenen - donderdag van 13.00 tot 16.00

Periode: september t/m april

Mandala + pers.ontwikkeling - donderdag van 19:00 tot 21:30

Periode: september t/m april

Mandalatekenen 'De Ruimtecirkel' - donderdag van 9.00 tot 12.00

Periode: hele jaar

Vragen?

Wilt u informatie of eerst een keer komen kijken? Stuur dan een mail naar info@doenvenray.nl of maak uw vraag of wens duidelijk via de knop ‘Inschrijven’ hierboven. Wilt u graag gebeld worden, vermeld dan naast uw naam ook uw telefoonnummer.

Bezoek ons

Heuvelstraat 4

5801 CS

Venray

Neem contact op

info@doenvenray.nl
Tel: 06-53330737

© 2021 DOEN! Activiteitencentrum Venray | Ontworpen door D&A Creative Business | Hosting door WordPress | Privacybeleid