Tekenen & schilderen

Diverse activiteiten zijn te doen binnen de categorie ‘Tekenen & Schilderen’.
Hieronder is meer te lezen over de activiteiten.

schilderen - Met verve

Met de techniek ‘nat in nat’ worden realistisch schilderijen gemaakt van landschappen en stillevens. Ook moderne creaties of portretschilderen worden geschilderd. Er wordt gewerkt met olie- en acrylverf. Voornamelijk wordt er gewerkt op doek, maar soms ook op paneel of hout. Alle leden leren eerst de basistechnieken en het uitgangspunt is dat je schildert wat ze zelf mooi vinden. 

Schilderen - Terpentijn

Zelfstandig schilderen, naar eigen kunnen en interesse. Verschillend van abstract tot realistisch, met tips en tricks van groepsgenoten. Verven met acrylverf of verf op waterbasis heeft hier de voorkeur. Er wordt gewerkt met acryl, verf op waterbasis, soms met inkt en pastelkrijt, naargelang iemand aan materiaal meebrengt. Als beginner ben je ook welkom in deze groep.

Schilderen - Kleurkracht

Schilderen, spelen met kleuren en materialen, in aquarel of met acrylverf. Trots zijn op en blij worden en genieten van wat je zelf maakt. Groeien en nieuwe ideeën opdoen door van elkaar te leren en elkaar te stimuleren. Rust in je hoofd creeëren door intensief bezig te zijn en creativiteit in jezelf ontdekken. Enigszins bekend zijn met schilderen heeft de voorkeur.

Aquarelleren - de kwasten

Van beginners tot (ver) gevorderden, iedereen stimuleert elkaar om iets moois op papier te zetten. Met zowel aquarel en acryl ontplooi je je eigen artistieke talenten. In het voorjaar wordt er in de buitenlucht gewerkt. Het schildersblok op de knieën, water in de omgeving, penselen en verf binnen handbereik en genietend van de zon, beoefen jij je hobby uit.

Mandala en Intuïtief Tekenen

De cirkel die oneindig is, een gevoel van veiligheid geeft, rust brengt en werkt als wegwijzer naar je innerlijke zelf. De groep ‘De Ruimtecirkel’ legt zich voornamelijk toe op de methodiek, in de groep Intuïtief Tekenen wordt daarnaast aandacht besteed aan het gevoel wat via intuïtie wordt geuit.

schilderen - het penseeltje

Binnen deze activiteit wordt er gewerkt met acryl en aquarel. De groep is al sinds 2015 actief en deelnemers hebben veel ervaring opgedaan in de schilderkunst. Er wordt serieus gewerkt om de kunst van het schilderen goed onder de knie te krijgen, het plezier van creatief bezig zijn staat voorop. Als ervaren of als beginnende schilder is er een mogelijkheid om aan te sluiten bij deze groep. 

Schilderen - De Bonte Penselen

Iedereen kan schilderen! Alleen ieder op zijn eigen niveau. Wees niet bevreesd om fouten te maken, hoe meer fouten, hoe meer je leert. Aanvaard dat de ene beter is dan de ander maar ontdek het plezier in het schilderen en wees een ontdekkingsreiziger!! Er wordt gewerkt met acryl, aquarel en met olieverf maar dit laatste alleen op waterbasis. Nog nooit geschilderd? Ook dan ben je welkom.

Schilderen - ActivArt

 De groep ActivArt bestaat uit creatieve mensen die druk zijn met acryl-, olie- en aquarelverf. Ook met stiften, inkt en potloden. Groepsgenoten die elkaar stimuleren bij hun passie. Soms leer je van elkaar, soms verras je jezelf. Het is ontspanning door creatieve inspanning. Al een klein beetje bekend met tekenen of schilderen? Heb je al wat jaren ervaring? Hoe dan ook, welkom bij de ActiveArt-groep.

Tekenen en schilderen voor Jongeren

Voor jongeren die van creëeren houden en niet bang zijn vieze handen te krijgen. Door het gebruik van ongewone gereedschappen en materialen, creativiteit en verbeelding stimuleren. Je eigen kunstenaarsboek maken waarin je experimenteert, onderzoekt en ontdekt. Plezier is één van de belangrijkste onderdelen  van het creatieve proces.

 

Pasteltekenen

Aan de hand van voorbeelden wordt er, door alle mogelijkheden van pastelkrijt, gewerkt aan mooie kunstwerken. Advies geven en krijgen, een uitstapje maken naar een andere techniek en plezier en ontspanning komen allemaal aan bod binnen de activiteit pasteltekenen. 

Agenda

Schilderen 'Met Verve' - maandag van 13.00 tot 16.00

Periode: september t/m mei

Schilderen 'Het Penseeltje' - maandag van 13.00 tot 16.00

Periode: september t/m juni

Schilderen 'Terpentijn' - maandag van 19.00 tot 22.00

Periode: september t/m april

Schilderen 'De Bonte Penselen' - woensdag van 9.00 tot 12.00

Periode: Geen groep in week 51 en 52 en in de maanden juni en juli.

Schilderen 'Kleurkracht' - donderdag van 13.30 - 16.30

Periode: september t/m april

Schilderen 'ActivArt' - donderdag van 19.00 - 22.00

Periode: 12 september t/m april met uitzondering van de schoolvakanties

Aquarelleren 'De Kwasten' - dinsdag van 13.00 tot 16.00

Periode: september t/m april

Tekenen en Schilderen voor Jongeren - maandag van 18.30 tot 20.00
Periode: het hele jaar met uitzondering van de schoolvakanties
Pasteltekenen - dinsdag van 13.00 tot 16.00

Periode: september t/m mei

Pasteltekenen - donderdag van 13.00 tot 16.00

Periode: september t/m april

Mandalatekenen 'De Ruimtecirkel' - donderdag van 9.00 tot 12.00

Periode: hele jaar

Intuïtief Tekenen - dinsdag van 13.30 - 16.00

Periode: hele jaar

Intuïtief Tekenen - donderdag van 19.00 tot 21.30

Periode: hele jaar

Vragen?

Wilt u informatie of eerst een keer komen kijken? Stuur dan een mail naar info@doenvenray.nl of maak uw vraag of wens duidelijk via de knop ‘Inschrijven’ hierboven. Wilt u graag gebeld worden, vermeld dan naast uw naam ook uw telefoonnummer.

Bezoek ons

Heuvelstraat 4

5801 CS

Venray

Neem contact op

info@doenvenray.nl
Tel: 06-53330737

© 2021 DOEN! Activiteitencentrum Venray | Ontworpen door D&A Creative Business | Hosting door WordPress | Privacybeleid