Doe-cursussen en Workshops

In een aantal bijeenkomsten leer je op diverse gebieden mooie werkjes te maken en leuke resultaten te bereiken.

Bloemschikken

Vier maal per jaar iets maken, passend bij het seizoen. Een krans met Kerst en Pasen met natuurlijke materialen en bijpassende versieringen, een bloementaartje in het voorjaar en een herfststuk in het najaar.

Themagericht Haken

Leren haken is niet moeilijk. Na een leuk werkstukje gemaakt te hebben voor Sinterklaas, Kerstmis en Pasen, beschik je over de drie basissteken en een aantal techieken. Daarmee ben je in staat zelf talloze variaties te maken. 

Verhalen Vertellen

Hoe zou het leven eruit zien zonder verhalen? Tijdens deze workshops leer je de fijne kneepjes van het vertelambacht. Met verhalen maak je contact en deel je dingen in de vorm van wijze lessen, grappige verhalen of gewoon informatie.

Genealogie

Stamboomonderzoek is een virus. Als je er mee besmet raakt kom je er niet meer vanaf. De cursus Genealogie geeft je handvatten om je eigen familiegeschiedenis in kaart te brengen. Je krijgt de kennis en vaardigheid bijgebracht die voor zo’n onderzoek nodig zijn.

Vliegers maken

Zelf een vlieger maken, in allerlei vormen en afmetingen, met speciale of gewone materialen, en…. hem dan uiteindelijk de lucht in laten gaan. ‘Jeugdsentiment’ voor volwassenen en een leerzame, leuke en spannende activiteit voor kinderen.

Handmassage

Eenvoudige massage van de handen kun je leren in deze workshop. Het gaat niet over fysiotherapie maar om aandacht. Aandacht schenken aan wie je dierbaar is of wie je lief vindt. En ook: contact maken en aandacht schenken aan iemand die moe, verdrietig of eenzaam is. Ook als mantelzorger. Er wordt in wisselende tweetallen geoefend. 

Agenda

Themagericht Haken - woensdag van 19.00 - 21.00

Thema Sint – 1 en 15 november. Thema Kerst – 29 november en 13 december. Thema Pasen – 6 en 20 maart.

Verhalen Vertellen - woensdag van 19.30 - 21.30

Vier bijeenkomsten: Bij voldoende aanmeldingen wordt er een nieuwe workshop gestart.

Bloemschikken - woensdag van 13.30 - 16.00

Kerstkrans – 29 november en 6 december. Datum voor het maken van een  voorjaarskrans, bloementaartje en herfststuk worden t.z.t. bekend gemaakt.

Genealogie - dinsdag van 19.00 tot 21.30

Data:  24 oktober,  7 en 21 november, 19 december, 16 januari, 20 februari, 19 maart, 16 april en een nader af te spreken datum voor een bezoek aan een archief.

Vliegers maken - op nader te bepalen uren en data in het voorjaar
Handmassage - dinsdag van 14.00 tot 16.30

Data: 27 februari en 12 maart. Een volgende workshop wordt gepland als er weer voldoende aanmeldingen zijn.

Vragen?

Wilt u informatie of eerst een keer komen kijken? Stuur dan een mail naar info@doenvenray.nl of maak uw vraag of wens duidelijk via de knop ‘Inschrijven’ hierboven. Wilt u graag gebeld worden, vermeld dan naast uw naam ook uw telefoonnummer.

 

 

Bezoek ons

Heuvelstraat 4

5801 CS

Venray

Neem contact op

info@doenvenray.nl
Tel: 06-53330737

© 2021 DOEN! Activiteitencentrum Venray | Ontworpen door D&A Creative Business | Hosting door WordPress | Privacybeleid